Specialist in elektrotechniek
Snelle & persoonlijke service
Actief in Zuid-Holland
Erkend leerbedrijf

Domotica

Waar denkt u aan bij het woord Domotica? Wellicht heeft u wel eens gehoord van woningautomatisering of Smart Home. Beide zijn begrippen die worden gebruikt binnen Domotica. Domotica is het automatiseren van processen in en om uw woning, hierbij moet u denken aan verschillende lichtscenes. Dit betekent dat alle verlichting de juiste dim-waarde krijgt. Hierdoor creëert u direct de gewenste sfeer. Dit kunt u bedienen door één druk op de knop. Ook is het mogelijk om muziek automatisch af te laten spelen wanneer u de woning betreedt. Of dat de zonwering automatisch wordt bediend als de zon gaat schijnen. Deze automatiseringen functioneren als slimme toepassingen.

Voordelen

Het automatiseren van uw huis kan alles comfortabeler, makkelijker, goedkoper en veiliger maken. U kunt vooraf een tijd instellen wanneer u wilt dat de buitenverlichting aangaat. Door het instellen van een tijdslot zal uw verlichting nooit langer aanstaan dan gewenst. Daarbij wordt er een stukje veiligheid gewaarborgd, door middel van camerasystemen, alarmen en lichten. Verder heeft u ook direct inzicht in het energieverbruik, waardoor u slimmer om kunt gaan met de energie. Deze oplossingen zijn zowel kostenbesparend als duurzaam. Verder wordt Domotica steeds meer toegepast in de zorg, hierdoor kunnen mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen.

Advies

Van Haaster Elektra is KNX gecertificeerd. KNX is een wereldwijd Domotica-systeem dat verschillende apparaten en installaties verbindt tot één gezamenlijk systeem. KNX is merk-onafhankelijk en dus zijn de combinatiemogelijkheden eindeloos. Meer dan 8.000 apparaten van verschillende fabrikanten werken gegarandeerd met elkaar samen. Zo kunnen wij altijd een uniek systeem creëren die aan uw wensen voldoet. Wij adviseren en denken graag met u mee. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.